Corona nieuws: tennispark Het Elderink

22 mei 2020


Goed nieuws! Na de jeugd (fase 1) mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer buiten tennissen (fase 2)! Met elkaar hebben we een grote verantwoordelijkheid om dit goed op te pakken.  

 

Landelijke richtlijnen

Tennissen is toegestaan voor alle leeftijden onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor heeft NOC*NSF in samenwerking met de VSG en sportbonden een algemeen Sportprotocol opgesteld, dat is getoetst en goedgekeurd door het Ministerie van VWS en het RIVM. Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard ook houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven. Op basis hiervan heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis. Het is belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dat geldt ook voor tennis. Dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden.  

 

Vanaf 22 mei

Vanaf 22 mei is vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder toegestaan met vier spelers per baan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren en met in achtneming van 1,5 meter afstand. De kantine en kleedkamers zijn gesloten. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. Denk aan o.a.:

 • Het is verplicht vanuit huis een baan reserveren via de ClubApp (of website). Je kunt per half uur reserveren, voor maximaal 1 uur. Het reserveren van een baan kan vanaf één dag tevoren. Het makkelijkst gaat dit via de Clubapp. NB: Zorg dat je de nieuwste versie van ClubApp hebt gedownload (zie info over downloaden ClubApp op: https://www.hetelderink.nl/clubapp.)
 • Was je handen met water en zeep voor en na je bezoek aan Het Elderink.
 • Het is niet toegestaan op het terrein te zijn als je niet aan het tennissen bent.
 • Neem je eigen ballen mee. Het is niet toegestaan om de tossballen te gebruiken
 • Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.
 • Gebruik het toilet alleen in uiterste noodzaak. Maak het toilet na gebruik schoon met een reinigingsdoekje en gooi deze na afloop in de afvalemmer.
 • Volg alle overige richtlijnen uit het Sportprotocol  en de richtlijnen KNLTB.

Alle officiële KNLTB toernooien t/m 14 juni zijn geannuleerd. Het organiseren van wedstrijden op de club (geen DSS/niet club overstijgend) op de vereniging is mogelijk. Uiteraard binnen de geldende richtlijnen, dus alleen enkelspel.    

 

Op dinsdagen inlooples 19.30 uur

De inlooples voor volwassenen is de dinsdag weer gestart. Er kunnen maximaal 8 spelers aan meedoen. De trainer houdt toezicht op het naleven van de richtlijnen. De kosten zullen achteraf in rekening worden gebracht.  

Voor de inlooples moet je vooraf reserveren via de ClubApp. Ga via de Agenda naar de Inlooples en klik op Inschrijven.

 

Toss

De Toss op donderdagavond gaat voorlopig niet door.

 

 

Meer informatie

 

Toezicht

 • De trainer houdt toezicht op naleving van richtlijnen tijdens de training jeugd en inlooples.
 • De Jeugdcommissie houdt toezicht op naleving richtlijnen tijdens training / activiteiten jeugd. Jeugd tot 18 mag uitsluitend spelen onder toezicht van de trainer of de Jeugdcommissie. Aanspreekpunt zijn Michael Hollander en Erwin Hoeksma.
 • Bestuursleden zullen toezicht houden op de naleving van de richtlijnen.
 • De gemeente kan handhavend optreden en boetes uitdelen.      

Nieuwscategorieën