Paul vrijwilliger van het jaar!

29 april 2021


Tijdens de Algemene Leden Vergadering, die dit jaar digitaal plaatsvond, werd Paul herkozen als voorzitter voor een periode van vier jaar. Dit was een goede gelegenheid om Paul in het zonnetje te zetten als Vrijwilliger van het Jaar. Paul is al jaren actief als vrijwilliger in de vereniging. Eerst acht jaar als penningmeester en afgelopen vier jaar als voorzitter. Paul heeft zich deze jaren laten zien als een voorzitter met visie en lef. Hij is de motor achter diverse positieve ontwikkelingen en vernieuwingen in de club. Zo pleitte hij direct bij de start van zijn voorzitterschap voor een betere samenwerking met commissies door een brede afvaardiging van de commissies in het bestuur. Het Elderink kent hierdoor een actief en enthousiast bestuur van acht leden.

Toen er al langere tijd geen Jeugdcommissie meer was en er nog maar weinig jeugdleden waren deed Paul een vurig pleidooi om prioriteit te geven aan het jeugdbeleid. Hij startte een werkgroep jeugd en kreeg ook andere bestuursleden mee om zich hiervoor in te zetten. Het Alles-in-Een lidmaatschap voor jeugdleden werd ingevoerd  en was een succes. Inmiddels is er een weer actieve Jeugdcommissie en is het aantal jeugdleden fors gegroeid. Er zijn weer trainingsgroepen voor jeugd in alle leeftijdsklassen. Als de Coronamaatregelen het toelaten starten de jongeren ook weer met de competitie.

Een andere verdienste van Paul was de zoektocht naar een actieve trainer die bij de club betrokken is en de start van inlooples. Iedereen die lid is, ook de driemaandenleden, kunnen zich wekelijks aanmelden voor de inlooples.  De inlooples blijkt te voorzien in een grote behoefte van mensen die af en toe een tennisles willen, maar zich niet willen binden aan een vaste serie van 5, 10 of meer lessen. Martijn Arfman van tennisschool Pro Te-In is de vaste tennisleraar van Het Elderink.

Een paar jaar geleden zocht Paul de samenwerking met tennisverenigingen in de regio. Deze samenwerking zorgde ervoor dat een lid ook kosteloos mee kan tennissen met een tennismaatje bij de andere deelnemende tennisverenigingen. Ook werd Regiotoss georganiseerd, een keer per maand bij iedere keer een andere tennisvereniging. Bij de Toss spelen leden van verschillende speelsterkten door elkaar vriendschappelijke partijtjes van telkens een half uur. Door de Coronamaatregelen is de Toss helaas tijdelijk niet toegestaan.

Paul riep leden twee jaar geleden op om mee te denken over de toekomst van de club. Een grote groep leden heeft hierover een aantal avonden gebrainstormd. Een belangrijk voorstel was de introductie van een maatjessysteem voor nieuwe leden. Paul startte naar aanleiding hiervan met nog enkele leden de commissie Team NL (Nieuwe Leden), die zorgen voor de koppeling van maatjes aan nieuwe leden. Ieder nieuw lid bij Het Elderink krijgt nu het aanbod van een maatje, die het nieuwe lid wegwijs maakt in de club en bijvoorbeeld introduceert op de Tossavond.

Een nieuw doel waar Paul zich zijn komende bestuursperiode voor in wilt zetten is de vervanging van de tennisbanen en de vernieuwing van het tennispark.

Als dank voor zijn inzet ontving Paul een bos bloemen en een dinerbon van Eetcafé Jansen & Jansen. 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Maarten Hukker 05-05-2021 12:19

gefeliciteerd paul verdiend

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen