Oliebollentoernooi 2020

foto spelers finale gemengd dubbel 6 (van links naar rechts Marnix Schoppers, Mirjam Klumpenhouwer en de winnaars Dianne Mullink en Tonny Voermans)

De 6e editie van het PLUS Hans Eland Open Oliebollen Dubbeltoernooi vond plaats van 5 t/m 12 januari jl. op de tennisbanen van HLTC Het Elderink.

In totaal deden 220 tennissers, afkomstig van maar liefst 31 tennisverenigingen uit de regio mee aan dit toernooi. Men kon meedoen aan de onderdelen heren-, dames- en gemengd dubbel in de speelsterkten 5 t/m 8. De wedstrijdleiding was in handen van Marcel Essing en Dianne Mullink.

Het toernooi staat bekend om de door de organisatie vers gebakken oliebollen, elke dag opnieuw. Ook dit toernooi verdwenen er weer zo’n 2000 stuks achter de kiezen van de deelnemers en het aanwezige publiek.

Er werden in totaal ca. 180 wedstrijden gespeeld onder over het algemeen goede weersomstandigheden. Het was warm voor de tijd van het jaar en alleen de vrij harde wind op de laatste dagen was soms lastig. 

Het toernooi werd zondag 12 januari afgesloten met spannende finale partijen, waaronder een aantal 3-setters bij de Dames dubbel 5, Heren dubbel 6, Dames dubbel 6 en Dames dubbel 8. De winnaars van de diverse onderdelen zijn onderstaand vermeld.

De prijsuitreiking onder begeleiding van prachtig aanzwellende muziek via geluidstechnicus Eric Melgers, werd verricht door de commissie Tenniszaken. Alleen al voor deze spectaculaire huldiging zou je al naar het Elderink komen. Michael Hollander als winnaar van de hoogste heren dubbel 5 en gemengd dubbel 5 klasse mocht nog  “speechen” en bedankte hierbij de organisatie.

PLUS Hans Eland is hoofdsponsor van het toernooi en organiseerde dit jaar een bierproefavond, samen met Raymond Jolij van café De Jongens.

Houx Sport (Zutphen) was 2 avonden aanwezig om rackets te bespannen, waar velen gebruik van maakten. Ook dit jaar stelde bakkerij Besselink (Wichmond) het oliebad voor het bakken van de oliebollen beschikbaar.

Voorzitter Paul Mokkink van HLTC Het Elderink sprak zijn dankwoord uit voor de organisatie van dit prachtig verlopen en gezellige toernooi en roemde de inzet van de vele vrijwilligers hierbij om dit allemaal mogelijk te maken. De commissies tenniszaken, onderhoudszaken, kantinezaken en sponsorzaken spelen hierbij een belangrijke rol. Hij riep iedereen dan ook op om volgend jaar weer deel te nemen. Het toernooi zal dan worden gehouden van 3 t/m 10 januari 2021.

De Winnaars van de diverse onderdelen waren:

HD5 17+ 1 Michael Hollander en Paul Mokkink, 2 Maik Derksen en Remco Tempels

HD6 17+ 1 Maarten Hukker en Tonny Voermans, 2 Bram Marneth en Charley Molleman  

HD7 17+ 1 Nico Scheffer en Leon Tol, 2 Gerard Geurtsen en Herman de Winkel

HD8 25+ 1 Wim Homan en Fred Ruiterman, 2 Jan Memelink en Gert Wenneke

DD5 17+ 1 Iris Bais en Ruth van Schriek, 2 Mischa Aniba en Demi Kelder

DD6 17+ 1 Christie Kappelle en Carlijn Nijhof, 2 Helga Hogenkamp en Jolanda Hogenkamp  

DD7 17+ 1 Marjanne van Arkel-Blankvoort en Renate ter Beest-Nijenhuis, 2 Suzanne Jansen en Marianne Peters-van Ruler  

DD8 25+ 1 Jolanda Gradussen en Suzanne Reesink, 2 Marijn Ebing-Bisselink en Ellen Waarlo    

GD5 17+ 1 Michael Hollander en Dianne Mullink, 2 Leon Tol en Ruth van Schriek

GD6 17+ 1 Tonny Voermans en Dianne Mullink, 2 Marnix Schoppers en Mirjam Klumpenhouwer

GD7 17+ 1 Rik ter Welle en Rinske ter Welle-Cornelissen, 2 Johan Derksen en Laura de Jong

GD8 25+ 1 Chris Gradussen en Jolanda Gradussen, 2 Eric Melgers en Erna Veenink