Algemene informatie over Het Elderink

H.L.T.C. Het Elderink is opgericht op 25 oktober 1966. Het is de tennisvereniging waar recreatie, wedstrijdsport en gezelligheid heel goed samen gaan.

Tennis kan op ieder niveau en door iedereen beoefend worden. De club beschikt over 5 kunstgrasbanen die allemaal voorzien zijn van verlichting. Het clubgebouw is ruim en sfeervol en zowel de kantine als de kleedkamers zijn in 2013 compleet gerenoveerd. Eigen leden beheren de kantine.

De vereniging bestaat uit ongeveer 150 leden waarvan ca. 15 jeugdleden. De tennislessen worden verzorgd door een proffesionele trainer.

Gedurende het gehele jaar bestaat er de mogelijkheid om een periode van 3 maanden lid te zijn. Er zijn daarnaast ook leden die alleen in de zomer of winter komen tennissen. De zomerleden bestaan veelal uit sporters van andere verenigingen die tijdens de zomerstop lekker actief willen blijven. De winterleden zijn veelal leden van omliggende verenigingen die op het eigen park gravelbanen hebben en daar tijdens de vorstperiode niet kunnen spelen.  

Activiteiten van de vereniging  

Competities

HLTC Het Elderink is lid van de KNLTB en neemt deel aan diverse competities. Deze worden gespeeld op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Meestal beslaat een competitie 6 à 7 wedstrijddagen c.q. -avonden.

Tossen

Iedere donderdagavond wordt er vanaf 20:00 uur getost. Alle seniorleden, inclusief zomer of winterleden, zijn dan welkom. Er worden alleen dubbels gespeeld in wisselende combinaties, per ronde speelt men een half uur. Het is tevens de ideale mogelijkheid om je clubgenoten te leren kennen.  

Clubkampioenschappen

Dit clubtoernooi is uitsluitend toegankelijk voor leden en vind begin september plaats. Er wordt gespeeld in diverse categorieën en speelsterkten.  

Speciale evenementen

Voor alle groepen binnen onze vereniging worden ieder jaar speciale recreatieve tennisdagen gehouden zoals de Ladiesday, de Bokkendag, het stamppot toernooi en het sponsor toernooi. Daarnaast wordt begin januari het Open Oliebollen dubbel toernooi georganiseerd. Dit toernooi staat open voor iedereen met een geldig KNLTB lidmaatschap van 17 jaar en ouder.