Tennis tips

Hieronder vind je een overzicht van tennis tips, deze tennis tips zijn geschikt voor mensen die net beginnen met tennis of gewoon opzoek zijn naar net die ene handige tip voor komende week op de tennisbaan.

Tennis Tip 1: Wat een gouden tennis tip is bij beginnen met tennis is het nemen van tennisles! Niets leert beter dan les van een ervaren tennisleraar. Tijdens tennisles leer je grepen, tennistechnieken en de tennisspelregels veel beter. Tennisles wordt meestal gegeven in groepen.

Tennis Tip 2: Met lezen van al deze informatie alleen kom je er niet, je moet zelf de stap zetten om echt te beginnen met tennis. En die is niet moeilijk het is een kwestie van gewoon doen!

Tennis Tip 3: Ga samen beginnen met tennis, het is niet alleen leuker om samen met een vriend of vriendin, goede kennis of collega te tennissen, maar het is ook eens een extra stimulans voor die ene keer dat de motivatie net niet hoog genoeg is. Je kunt een hoop van elkaar leren want samen weet je nou eenmaal meer dan alleen. Bovendien kun je met een bekende beter lachen (en leren) om je fouten. Raak hierdoor niet geïrriteerd, gedemotiveerd of beschaamd maar ZET DOOR. Al het begin is moeilijk, zo ook met tennis. Er zijn altijd mensen die of beter of slechter zijn, maar aan het einde van de les of het toernooitje kun je gezellig met z’n allen napraten op het terras of in de kantine. Het maakt niet uit wie hoe goed was of hoeveel punten scoorde. Later wanneer je goed geoefend bent gaat het om de punten (en nog altijd ook om het plezier) maar voor nu alleen om plezier!

Tennis Tip 4: Doe samen met een tennismaatje mee aan startertoernooitjes. Zodra je een aantal tennislessen hebt gehad kun je er voor kiezen mee te doen aan deze toernooitjes en het mooie is dat ze eigenlijk overal wel worden georganiseerd. Vraag op Het Elderink of zoek bij jou in de buurt naar een tennistoernooitje. Ook al doe je nog maar net mee en heb je het gevoel dat je er nog niet veel van kunt is het juist een goed idee om mee te doen. Je kunt tennis gewoon niet sneller leren door te oefenen en juist tijdens een toernooitje ben je als het goed is fanatiek bezig en leer je het extra snel.

Tennis Tip 5: Lees voor je begint met een tennistoernooi even de tennisspelregels door, je hoeft ze echt niet uit je hoofd te kennen (je kunt vertrouwen op de mensen die al wat langer tennissen). Maar enige kennis van de tennisspelregels werkt wel lekker tijdens een toernooi. En ook hier geldt weer, al doende leert men zo ook met de tennisspelregels.

Tennis Tip 6: Kijk naar de mensen die in jouw ogen goed zijn en kijk goed naar de bewegingen die ze maken.

Tennis Tip 7: Vraag je tennisleraar of je contactpersoon binnen Het Elderink of hij/zij iemand op de club kent die tennisrackets opnieuw kan bespannen.

Tennis Tip 8:  Probeer tijdens de lessen (wanneer je niet aan de bal bent, bijvoorbeeld als je moet wachten) naar de andere tennissers te kijken en probeer je in te denken hoe jij die bal zou slaan en waar naar toe. Hierbij helpt het ook om de beweging ook echt met je tennisracket te maken. (kijk hierbij vooraf even goed of er niet iemand of iets in de weg staat die je kunt raken).

Tennis Tip 9: Laat tegenvallende resultaten je motivatie niet beïnvloeden maar vertrouw er op dat je met sprongen vooruit zult gaan. Het enige wat je hiervoor hoeft te hebben is INZET!

Tennis Tip 10: Wanneer je een tennisbal in de buurt ziet liggen of voorbij ziet rollen en iedereen is aan de opslagkant reeds voorzien, bewaar de tennisbal dan in 1 van je broekzakken. Dit zorgt er voor dat je langer kunt tennissen en dus minder tijd hoeft te verspillen aan het zoeken en ophalen van tennisballen.