Oliebollen toernooi 2024

De alweer 10e editie van het Open Oliebollen Dubbel Tennistoernooi vond plaats van 7 tot en met 14 januari jl. op de tennisbanen van HLTC Het Elderink te Hengelo gld. Dit gezellige toernooi staat wijd in de regio bekend om z’n heerlijk vers gebakken oliebollen. Ook dit jaar vonden weer zo’n 2000 oliebollen gretig aftrek onder de deelnemers en de toeschouwers.  

De toernooi organisatie was weer in handen van Dianne Mullink, Macel Essing, Johan Derksen, Herman de Winkel en Marc Nijenhuis. Met 204 inschrijvingen, waaronder 39 van HLTC het Elderink en ruim 170 geplande wedstrijden zat het toernooi helemaal tjokvol. Je kon meedoen aan de onderdelen heren-, dames- en gemengd dubbel in de speelsterkten 5 t/m 8. De meeste inschrijvingen waren in dames dubbel 7 (20 teams), gemengd dubbel 6 (19 teams), heren dubbel 7 (18 teams) en dames dubbel 6 (17 teams).

Het toernooi werd gespeeld op de net nieuw aangelegde 5 kunstgrasbanen onder prima weersomstandigheden. De afgelopen jaren was er altijd de nodige regen, maar dit keer was het alleen op de donderdagavond even wat lastig om in Hengelo te komen door de plotseling opkomende ijzel.

Het was voor de organisatie weer een hele puzzel om alle wedstrijden te plannen, mede door de nodige (ad-hoc) verhinderingen, blessures en ziekmeldingen.

De finales werden op zondag gespeeld met diverse spannende wedstrijden waaronder het gemend dubbel 6. Daarin werd nestor Hans Chevalking met partner Julia Beuk nipt verslagen in een driesetter door de jeugd Ayman Ismail en Mette Boerkamp.

WerkTalent is dit jaar voor het eerst hoofdsponsor van het toernooi. Verder stelden Eetcafé Jansen & Jansen / Bistro de Smederij en Houx Sport (Zutphen) de prijzen beschikbaar. Ook dit jaar kon weer gebruik worden gemaakt van het oliebad voor het bakken van de oliebollen van bakkerij Besselink (Wichmond).

De organisatie van dit gezellige open tennistoernooi is veel dank verschuldigd om dit allemaal mogelijk te maken. De commissies tenniszaken, onderhoudszaken, kantinezaken en sponsorzaken spelen hierbij een belangrijke rol. Dit werd ook door voorzitter Paul Mokkink nog eens benadrukt richting de toernooi organisatie.

De prijzen werden uitgereikt door Herman de Winkel en Marc Nijenhuis met muzikale ondersteuning en onder luid applaus!  

Foto: De prijswinnaars gemengd dubbel 6. Van links naar rechts Hans Chevalking & Julia Beunk (2e prijs) en Mette Boerkamp & Ayman Ismail (1e prijs).   

De Winnaars van de diverse onderdelen waren:  

HD5 17+ 1. Michael Hollander en Paul Mokkink  

HD6 17+ 1. Jurgen Golstein en Merijn Maalderink   2. Maarten Brans en Michiel van Pampus  

HD7 17+ 1. Robbie Bouwmeister en Dirk Pasman    2. Rogier Oonk en Robert Sesink  

HD8 25+ 1. Leon Frenken en Melvin Klein Goldewijk    2. Chris Eerens en Gerard Reulink

DD6 17+ 1. Wilma Leussink en Angeliek Schierholz    2. Beate Blom en Nienke Massink

DD7 17+ 1. Annemieke Bloemers en Bernadette Kemperman    2. Marjan Dijkema en Gerda Koedijk

DD8 25+ 1. Carolien Plagman en Els Snelder    2. Boukje te Meerman en Wilma Veldhuis

GD5 17+ 1. Ayman Ismail en Jolanda Hogenkamp    2. Florian Braakhekke en Mette Boerkamp

GD6 17+ 1. Ayman Ismail en Mette Boerkamp    2. Hans Chevalking en Julia Beunk

GD7 17+ 1. Martin Sloetjes en Eva Roos    2. Ron ten Broeke en Mascha Warnshuis-Wijnbergen

GD8 25+ 1. Willem Klopman en Liset Klopman    2. Cas Brinkhuis en Ellen Waarlo