Algemene Informatie over Het Elderink

H.L.T.C. Het Elderink is opgericht op 25 oktober 1966. Het is de tennisvereniging waar recreatie, wedstrijdsport en gezelligheid heel goed samen gaan. Tennis kan op ieder niveau en door iedereen beoefend worden. De club beschikt over 5 kunstgrasbanen, die eind 2023 allemaal vernieuwd zijn.  De banen zijn voorzien zijn van duurzame ledverlichting en op het dak van de kantine zijn zonnepanelen geplaatst.

Het clubgebouw is ruim en sfeervol en zowel de kantine als de kleedkamers zijn in 2013 compleet gerenoveerd. Eigen leden beheren de kantine.

De organisatie van Het Elderink telt momenteel 7 bestuursleden en diverse enthousiaste vrijwilligers die werkzaam zijn in verschillende commissies, waaronder Jeugdzaken, Tenniszaken, Nieuwe Leden, Onderhoudszaken, Kantinezaken en Sponsorzaken.

De vereniging bestaat uit ongeveer 150 leden waarvan ca. 20 jeugdleden. De tennislessen worden verzorgd door een professionele trainer. Gedurende het gehele jaar bestaat er de mogelijkheid om te tennissen. Dat kan eventueel ook (eerst) voor een kortere periode, zoals bij het 3 maanden lidmaatschap.

De meeste leden kiezen voor het voordelige jaarlidmaatschap. Voor meer informatie en tarieven over het lidmaatschap klik hier 

Activiteiten van de vereniging  

Competities

HLTC Het Elderink is lid van de KNLTB en neemt deel aan diverse competities. In het voorjaar (april-mei), in de zomer (mei-juni) en in het najaar (sept-okt) kun je wedstrijden spelen in teamverband.

De speeldagen zijn op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Meestal beslaat een competitie 6 à 7 wedstrijddagen c.q. -avonden.

Interesse? mail dan naar [email protected]

Tossen

Iedere donderdagavond wordt er vanaf 20:00 uur getost. Alle seniorleden, maar vooral ook nieuwe leden zijn dan welkom. Er worden alleen dubbels gespeeld in wisselende combinaties, per ronde speelt men een half uur. Het is tevens de ideale mogelijkheid om je clubgenoten te leren kennen.  

Clubkampioenschappen

Dit clubtoernooi is uitsluitend toegankelijk voor leden en vindt begin september plaats. Er wordt gespeeld in diverse categorieën en speelsterkten.  

Speciale evenementen

Voor alle groepen binnen onze vereniging worden ieder jaar speciale recreatieve tennisdagen gehouden, zoals het blacklight tennis toernooi, het stampot toernooi, de Ladiesday, de Bokkendag en het sponsor toernooi. Daarnaast wordt begin januari het Open Oliebollen dubbel toernooi georganiseerd. Dit toernooi staat open voor iedereen met een geldig KNLTB lidmaatschap van 17 jaar en ouder.