Jeugdtennis

Jeugdtennis

Bij H.L.T.C. Het Elderink is het mogelijk om op jonge leeftijd te komen tennissen. Onder leiding van een tennisleraar leer je spelenderwijs tennissen om uiteindelijk op de grote baan wedstrijden te gaan spelen. Plezier in tennis staat hierbij voorop.

Tenniskids

Onze vereniging is aangesloten bij Tenniskids van de KNLTB voor jeugd van 6 tot en met 12. De kinderen leren, afhankelijk van hun leeftijd, het tennissen volgens het opleidingsplan van de tennisbond. De jongste kinderen tot en met 8 jaar spelen op een miniveld. Hier leer je spelenderwijs te tennissen (tenniskids Rood). Daarna in de leeftijd tot en met 10 jaar speel je op een groter (¾) veld. Je speelt alleen en je leert ook om samen een dubbelpartij te spelen (tenniskids Oranje). Vervolgens eindig je op het grote veld (tenniskids Groen). Voor meer informatie zie ook www.tenniskids.nl

Junioren

Vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar ben je junior. In deze leeftijd speel je uiteraard op het grote veld. Je kunt deelnemen aan de competitie en aan toernooien. De wedstrijden zijn op eigen speelsterkte. Uiteraard kun je ook zelf afspreken met je medeleden om een partijtje te gaan tennissen.

Competitie

Junioren kunnen deelnemen aan de competitie op zaterdag of zondag. De vereniging stimuleert deelname. Zowel jongens, meisjes of gemengde teams nemen hieraan deel. In het voorjaar of najaar zijn er wekelijks in een periode van ongeveer 2 maanden wedstrijden. We hebben de laatste jaren diverse kampioenen in onze vereniging mogen huldigen. Ook werken we samen met verenigingen uit de buurt om teams samen te stellen.

Tennislessen

Tennisschool Pro Te-In verzorgt de tennislessen van onze vereniging. Het Elderink stimuleert jeugd om hieraan deel te nemen en draagt bij in de kosten. Per jaar zijn er twee series van 19 lessen. Onder leiding van een professionele tennisleraar worden er groepslessen georganiseerd. Bij de jeugd zijn deze lessen een onderdeel van het Tennis Alles in 1 pakket.

Clubkampioenschappen

Jaarlijks worden er onderling wedstrijden georganiseerd. Hierin worden in verschillende leeftijdscategorieën wedstrijden gespeeld om clubkampioen te worden.

Toernooien

Over het hele jaar worden er jeugdtoernooien georganiseerd. Als speler kun je je individueel inschrijven. De toernooien vinden vaak in het weekend plaats. Inschrijven kan je via www.toernooi.nl. Ook worden toernooien aangekondigd op ons publicatiebord in de hal van het clubhuis.

Meer informatie

Voor meer informatie over jeugdtennis kun je contact opnemen met de commissie Jeugdzaken via het mailadres [email protected]