Jeugdtennis

Jeugdtennis

Bij H.L.T.C. Het Elderink is het mogelijk om op jonge leeftijd te komen tennissen. Onder leiding van een tennisleraar leer je spelenderwijs tennissen om uiteindelijk op de grote baan wedstrijden te gaan spelen. Plezier in tennis staat hierbij voorop.

Tenniskids

Onze vereniging is aangesloten bij Tenniskids van de KNLTB voor jeugd van 6 tot en met 12. De kinderen leren, afhankelijk van hun leeftijd, het tennissen volgens het opleidingsplan van de tennisbond. De jongste kinderen tot en met 8 jaar spelen op een miniveld. Hier leer je spelenderwijs te tennissen (tenniskids Rood). Daarna in de leeftijd tot en met 10 jaar speel je op een groter (¬ĺ) veld. Je speelt alleen en je leert ook om samen een dubbelpartij te spelen (tenniskids Oranje). Vervolgens eindig je op het grote veld (tenniskids Groen). Voor meer informatie zie ook www.tenniskids.nl

Junioren

Vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar ben je junior. In deze leeftijd speel je uiteraard op het grote veld. Je kunt deelnemen aan de competitie en aan toernooien. De wedstrijden zijn op eigen speelsterkte. Uiteraard kun je ook zelf afspreken met je medeleden om een partijtje te gaan tennissen.

Competitie

Junioren kunnen deelnemen aan de competitie op zaterdag of zondag. De vereniging stimuleert deelname. Zowel jongens, meisjes of gemengde teams nemen hieraan deel. In het voorjaar of najaar zijn er wekelijks in een periode van ongeveer 2 maanden wedstrijden. We hebben de laatste jaren diverse kampioenen in onze vereniging mogen huldigen. Ook werken we samen met verenigingen uit de buurt om teams samen te stellen.

Tennislessen

Tennisschool Eddy verzorgt de tennislessen van onze vereniging. Het Elderink stimuleert jeugd om tennisles te nemen, bij de jeugd zijn deze lessen daarom een onderdeel van het Tennis All-in lidmaatschap. Zie voor nadere informatie over onze tennisleraar en de tennislessen onder het kopje "lessen".

Tennis iets voor mijn kind?

Bijna honderdduizend kinderen, en hun ouders, vinden van wel! Ze kiezen voor tennis, want:

  • Tennis is gezellig;
  • Je kunt het spelen waar, wanneer en met wie je wilt;
  • Met tennis ben je nooit uitgeleerd;
  • Het is de gezondste sport ter wereld;
  • Er is (bijna) altijd een vereniging bij je in de buurt;
  • Tennis is betaalbaar;
  • Iedereen kan meedoen!

Zie voor aanvullende informatie de site van de KNLTB: Tennis iets voor mijn kind!

Meer informatie

Voor meer informatie over jeugdtennis bij Het Elderink kun je contact opnemen met de commissie Jeugdzaken via het mailadres [email protected]