Oliebollen toernooi 2022

De alweer 7e editie van het PLUS Hans Eland Open Oliebollen Dubbeltoernooi vond plaats van 13 tot en met 27 februari jl. Dit toernooi vindt normaal gesproken telkens in de 1e week van januari plaats maar moest vanwege de geldende coronaregels toen worden afgelast.

De tennissers waren dan ook zeer verheugd, dat ondanks wat beperkingen het toernooi toch in februari gespeeld kon worden. De organisatie, Dianne Mullink, Macel Essing, Johan Derksen, Herman de Winkel en Marc Nijenhuis hadden goed ingespeeld op de geldende corona maatregelen en ook een legertent met heaters geplaatst om extra ruimte te creëren.

Je kon meedoen aan de onderdelen heren-, dames- en gemengd dubbel in de speelsterkten 5 t/m 8.  De ca. 160 deelnemers werden verwelkomt met een Achterhoeks presentje beschikbaar gesteld door sponsor PLUS Hans Eland.

Het begin van het toernooi verliep onder prima weersomstandigheden en er werden spannende wedstrijden afgewerkt. Helaas werd het weer tijdens het toernooi alleen maar slechter en storm Eunice gooide helemaal roet in het eten. De organisatie besloot om de wedstrijden van vrijdag 18 februari en zondag 20 februari te verplaatsen. Mede door de voorjaarsvakantie bleek dat nog een hele puzzel, maar de laatste finale partijen konden dan toch worden afgewerkt onder prima weersomstandigheden op zondagochtend 27 februari. Dit leverde nog een zeer spannende finalepartij op in de Dames Dubbel 6, waarbij Wima Leussink en Angeliek Schierholz van TV Ruurlo nipt wonnen in een driesetter.

Dit tennistoernooi staat bekend om de door de organisatie vers gebakken oliebollen, elke dag opnieuw. Ze vonden dan ook gretig aftrek.

PLUS Hans Eland is al jaren hoofdsponsor van dit toernooi. Verder stelde Houx Sport prijzen beschikbaar en zorgde Bouwmarkt De Tolbrug voor de heaters. Ook dit jaar stelde bakkerij Besselink (Wichmond) het oliebad voor het bakken van de oliebollen beschikbaar. De organisatie van dit gezellige open tennistoernooi is veel dank verschuldigd om dit allemaal mogelijk te maken. De commissies tenniszaken, onderhoudszaken, kantinezaken en sponsorzaken spelen hierbij een belangrijke rol. Volgend jaar wordt dit tennistoernooi gehouden van 8 t/m 15 januari 2023.  

De Winnaars van de diverse onderdelen waren:

HD5 17+ 1. Marnix Schoppers en Rutger Wullink  2. Maik Derksen en Kenneth Jansen

HD6 17+ 1. Edwin Gutknecht en Henk Nijenhuis  2. Joris Jansen van den Berg en Marnix Schoppers

HD7 17+ 1. Frank Kersten en Ruud Krowinkel  2. Jan Leegstra en Arnold Mennink

HD8 25+ 1. Chris Eerens en Wim Straatman  2. Robert Langeler en Erik Plomp

DD6 17+ 1. Wilma Leussink en Angeliek Schierholz  2. Wendy Bulten en Kim Horváth  

DD7 17+ 1. Hennie Visschers en Inge Visschers  2. Inge Buiting en Marjon Droppers    

GD5 17+ 1. Roy Goering en Michelle Nijhof  2. Robin Meeuwisse en Julia Beunk

GD6 17+ 1. Herman de Winkel en Berdy Langeler  2. Erik Kleinreesink en Hennie Visschers

GD7 17+ 1. Marcel Essing en Mariëlle Slager  2. Jan Willem Krijt en Marga Leerkes

GD8 25+ 1. Ben Veenstra en Inger Witteveen  2. Tijs Smulders en Maaike Frericks